Kanila hakee muotoaan

Kanilaumamme koko on hypännyt yhdestä yhteentoista kolmen vuoden aikana, ja siirtymä viidestä yhteentoista on käynyt viimeisimmän vuoden sisään. Kuten olen usein sanonut, ’lisääntyy kuin kani’ ei liity kanin poikimistahtiin millään tavalla, vaan kertoo siitä, että ne karvaiset rontit aivopesevät ihmiset ottamaan lisää pupuja… Sinänsä kyllä kelpo lajin säilymisstrategia. Hattua nostan ja korkealle niille ihmisille, joilla kanimäärä on pysynyt sitkeästi yhdessä tai kahdessa. Se vaatii varmasti melkomoista tahdonvoimaa, jotain mitä tästä talosta ei löydy.
Tällainen lauma asettaa luonnollisesti haasteita tilankäytölle, varsinkin kun asumme karvajengin kanssa kerrostalokolmiossa. Kanit asuttavat yhtä huonetta, me yhtä kirjojen ja tietokoneiden kanssa, ja My Little Pony-lauma kolmatta. Tästä voimme siis päätellä, mikä on talossa prioriteettijärjestys…
Koska kookkaammat kanit vaativat kookkaampia häkkejä, ja koska tällaiselle laumalle sopivia tehdashäkkejä ei ole keksittykään, niin otimme vasaran (tai oikeastaan ruuvinvääntimen) kauniiseen käteen jo syksyllä ja väsäsimme ensimmäisen ”kanikaapin”.

20120709-170627.jpg
Yläkerrassa asui alunperin Lambi, ja nykyisin siellä punkkaavat Silppu ja Wilma. Keskikerroksessa asuu Prinssi ja alakerrassa Lamppu. Yksiön mitat ovat 135x70x60. Takaseinä on maatilavaneria, lattiat vesivaneria ja loput höylättyä puuta. Sivuseinät, ja koko etuseinän käsittävät ovet, ovat muovitettua sinkkiverkkoa. Muuten kelpo materiaalia, mutta yksi ovi ollaan jouduttu uusimaan ja toinen joudutaan hetkenä minä hyvänsä, koska sinkkilanka ei ihan loputtomiin kestä olla vahvojen uroskanien potutuksen purkukanavana. Kanit tuntuvat yleisesti ottaen tästä häkistä tykkäävän, tai ainakin se ilmeisesti maistuu hyvältä.

Järkevät ihmiset varmaan viettävät juhannuksensa jotenkin muuten kuin rakentamalla toista kaninhäkkiä, mutta paha sanoa kun ei ole henkilökohtaista kokemusta.

20120710-005637.jpg
Tämä oli siis juhannuksen tulosta, ja laivattu melkoisella vaivalla Keski-Suomesta tänne etelämpään.

20120710-005822.jpg
Ja tältä se näyttää kanilassa. Ylhäällä on Wolper ja Tytsy, keskellä Linus ja alhaalla Tuikku. Kaapit täyttävät kanilassa varsin tasaisesti yhden seinän, ja vastakkaisella puolella on kaksi tehdashäkkiä.

20120710-010222.jpg
Lambi asuu tuossa 140cm häkissä, ja Trini ja Töpö asuvat yhdessä 120cm kerroshäkissä. Punaiset levyt ovat hyllyjen taustalevyjä Ikeasta suojaamassa tapetteja.
Tässä muodossaan olen kanilaamme ihan perustyytyväinen, tehtävälistalla odottaa kyllä kolmaskin kanikaappi mutta näillä järjestelyillä sillä ei ole mikään kiire.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s