Suuri Turvetesti

Kanilassa puhaltavat muutoksen tuulet. Pistettiin näet kuivike vaihtoon. Kymmenen häkin verran purua aiheuttaa asuntoon ihan järjettömästi pölyä, ja meidän levottomat sielut myös lennättävät sitä ihan huolella ympäriinsä. Nyt on sitten testissä turve, jos siitä vaikka löytyisi vastaus näihin ongelmiin.
Ollaan tässä pitkin viikkoa vaihdeltu puruja häkeistä kokonaan pois ja turvetta tilalle, enää on puruissa kaksi häkkiä jotka vaihtuvat huomenna.

20130324-002055.jpg
Tältä näyttää vastalaitettu Wolperin ja Tytsyn kämppä, kera järkyttyneiden kanien. Jokaista pupua uusi pehmike on hämmentänyt aina hetken, mutta äkkiä ne ovat siihen tottuneet. Muiden muassa Linus aloitti uudessakin kämpässä välittömän kaivuu-urakan…

20130324-002429.jpg
Tältä näyttää Kielon koti noin viikon turveasumisen jälkeen. Kielo ainakin on viihtynyt, se makailee mielellään kuivikkeissaan ja turve tuntuu olevan neidin herkille tassuille mukavampaa. Kuvasta tosin näkynee myös, että Kielo ei ole yhtään laatikkosiisti…
Ilmiselvimpiä havaintoja vaihto-operaatiosta on ollut siistimpi asunto. Normaalisti töistä tullessani asunnossa on ollut hirveät määrät roskaa päivän pupuravien jäljiltä, mutta jo turveoperaation alussa lentävän kuivikkeen määrä väheni ihan radikaalisti. Sisäilman laatu on myös parantunut, sekä ihmisiltä että eläimiltä on satunnaiset aivastelut jääneet. Sinänsä kyllä kovin miellyttävä puruntuoksu on vaihtunut turpeen vähän multaiseen mutta varsin mietoon aromiin, mutta likainen turve ei haise läheskään niin paljon kuin likainen puru. Usean kastroimattoman uroksen kodissa tämä on toki pelkästään hyvä asia… Se kyllä on myönnettävä, että häkeissä on pimeämpää kirkkaanvaalean purun vaihduttua ruskeaan turpeeseen, mutta se luulisi luolaeläimille olevan vain mieluisaa.
Tassunpohjien kunnosta ja värjääntymisistä ei vielä voi varsinaisesti mitään ihmeempiä sanoa, kun näillä on menty vasta niin vähän aikaa. Lisäpäivitystä seuraa tilanteen kehittyessä. Asumismukavuus on kyllä kasvanut sen verran reilusti, että pitäytynemme turpeessa jatkossakin ellei mitään ihmeellisyyksiä tapahdu. Neljätoista kania sotkee niin huolella, että kaikki arkea helpottavat jutut ovat tervetulleita.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s